sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Häälahjalista kutsun osana

Kutsumme ovat jo kuorissa odottamassa alkuviikon postitusta, joten mikä sen ajankohtaisempaa kuin häälahjalistan laatiminen! Häälahja onkin asia, josta puhutaan paljon - mikä on sopiva arvo, mitä ylipäätänsä voi/kuuluu antaa häälahjaksi ja kuka lahjan sisällön päättää. Minä olen sitä mieltä, että lahjan antajalla on täysi päätösvalta siitä, minkä arvoisen lahjan hän haluaa hääparille antaa ja mitä lahja on. Osa haluaa antaa jotain konkreettista ja itsensä näköistä, osa näkee rahan mieluisana ja sopivana lahjana, ja minusta juuri niin pitääki mennä, eli jokainen saa antaa juuri sitä, mikä heistä on hyvä, eikö se ole juuri lahjojen idea?


Vaikka häät maksavat hääparille todella paljon, vaatii häihin tuleminen myös vierailta ajallista ja rahallista panostusta, sillä osan vieraista on otettava häitä varten lomaa, osa matkustaa paikalle kaukaakin ja suurin osa yöpyy lähialueelle. Sitten on vielä lahja, kortti ja mahdollisesti juhlavaatehankinnat, joten vierailla menee ihan tosi paljon rahaa hääjuhlaa. Lahjoja miettiessämme olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että eivät häät tunnu niin hyviltä, jos emme saa jakaa niitä meille tärkeiden ihmsten kanssa. Se, mitä saamme lahjaksi, on vain mukava plussa päälle, sillä pääasia on yhdessä jaettu onnellinen kokemus.

Tottakai lahjat on kivoja ja lahjaksi on mukava saada asioita, jotka todella ovat tarpeellisia ja meidänkin rajallinen kaappitila olisi kiva täyttää tavaroille, joita todella tovomme. Lisäksi tunnemme vieraamme ja teidämme, että heidän joukossaan on sekä rahalahjan ystäviä että konkretiaa arvostavia. Lisäksi vieraiden jokkoon mahtuu sekä opiskelijoita että työssäkäyviä perheitä, ja siksi olemmekin todella onnellisia ihan kaikista muistamisista! Toivonkin, ettei kenellekkään tule häälahjastamme stressiä, sillä juhlan ydin ei ole lahjat, vaan yhteisen elämän aloittamisen virallistaminen ja rakkauden juhlistaminen. Jokainen muistaa tyylillään, niin sen minusta pitää olla ja itse arvostan todella paljon vaivannäköä ja itse tehtyä sekä tottakai myöän meidän näkäisen lahjan hankintaa. Olisi ehkä parhainta, jos lahja kuvastaisi sekä meitä että sen antajaa :) 


Mutta jos menee itse häihin vieraaksi, eikä ole hääparin kanssa jatkuvasti tekemisissä, on lahjaa todella vaikeaa keksiä (ja siitä tulee stressi). Minusta hääparin olisikin hyvä antaa vähän suuntaa siitä, mikä olisi heille mieleinen lahja niille, ketkä haluavat tätä suuntaa tiedustella. Lisäksi moni vieras haluaa, että häälahja kulkee parin mukana pitkään ja epämieluista lahja ei ole tälläinen, vaan jää helposti kaapin pohjalle. Me päätimme kuunnella omia tarpeitamme ja toiveitamme häälahjojamme miettiessämme ja laitoimmekin kutsumme yhteyteen sekä tilinumeron että mahdollisuuden kysyä lahjalistaa. Meille yhteisen kodin hankinta on ajankohtaista jo aika lähiaikoina, joten toivomme ensisijaisesti rahaa tämän yhteisen kodin suurempiin hankintoihin, kuten kodinkoneisiin, sisustukseen ja uuteen sänkyyn .Ja minä haluan aina tehdä niin, että jos saan lahjarahaa jotain asiaa varten, myös käytän sen siihen, eli häälahjarahoilla me todella ostamme jotain sopivia hankintoja uuteen kotiin, mihin se summa sitten mukavasti riittääkään. Mutta koska osa haluaa ostaa itse jotain konkreettista, päätimme tehdä myös pienen lahjalistan, jota vieraat voivat kyseltä jommalta kummalta äideistämme. Lahjalistaa varten kävimme viikonloppuna Pentikillä ja nyt meillä on ihan mukava lista oman sarjamme tuotteita, joista olemme myös todella onnellisia. Äitimme sitten huolehtivat, että astioista tulisi mukava yhdistelmä. Jospa jokaiselle vieraalle olisi siis jotakin. Ja ennen kaikkea alan ensi viikon kutsujen lähettämisen jälkeen kuumeisesti odottaa, että pääseväthän kaikki tärkeät ihmiset mukaan tämän päivän jakamiseen<3

1 kommentti:

  1. Ihan samaa mieltä sun kanssa. Kaikki antavat sellaista mitä haluavat, mutta lahjalista on kiva olla olemassa, jotta saa vinkkejä, jos sellaisia tarvitsee.

    VastaaPoista