maanantai 10. elokuuta 2015

Voisiko hääkakkumme maistua tältä?

Häiden etukäteisvuosipäivänä tilasimme tosiaan maistiaiskakun Kuopiosta Konditoria Bebestä, josta  aiomme tilata myös hääkakkumme. Kävimme keväällä jo kerran kyseisen leipomon kautta maistelemassa kakkuja (lue lisää täältä), mutta silloin ei oikein osattu vielä päättää yhtään mitään:D Niinpä tilasimme nyt kahdella eri makuyhdistelmällä maistiaiskakun, jonka saimme oikein edullisesti ja edelleenkin todella hyvällä palvelulla! Hakiessamme kakkua saimme mukaamme myös yhdet ylimääräiset kakkumaistiaiset, joista tuli tosi hyvä mieli :)

Mutta tällä kertaa maistelimme seuraavia yhdistelmiä: 
- valkosuklaa-lime
- vadelma-cointreau
- suklaa-baileys (nämä oli ne ylimääräiset)

Ja kakussa oli tosiaan marsipaani päällä, sillä halusimme maistella, miltä se maistuu.
(Minulla oli vähän ennakkoluuloja tätä kakunpäällystää kohtaan^^)

 Tällainen pieni n. 9hlön kakku siis tilattiin.

 Koska samassa kakussa oli kahta makua, oli merkkien avulla helppo tietää, mitä söi :)
(ja tässä kakussa ei ollut tarkoituskaan panostaa ulkomuotoon)

Ja tässä vielä nämä extrat!

Sitten ei muuta kuin maistelemaan! Yhdisteltiin sekaisin vähän kaikkia makuja, jotta saatiin varmistusta suosikeille. Ja maistelujen tuloksena todettiin, että lime ei ole meidän lemppari, vaikka ihanan raikas hedelmä onkin. Lisäksi todettiin, että valkosuklaa on kaikessa ihanuudessaan ehkä vähän liian makea ja tuhti meidän hääkakkuun, kun meille tulee kuitenkin muuta suklaista herkkua ja karkkibuffa  rinnalle, niin halutaan hääkakusta sopivan raikas. Baileys on ihanaa, mutta siinä maistuu ehkä vähän liikaa alkoholi (lapaset saattaa vierastaa sitä, käytetään sitä ehkä johonkin leivonnaiseen sitten). Eli lopputuloksena, näistä meidän suosikki oli vadelma-cointreau (= appelsiinivivahteinen makea likööri). Vadelma oli mukavan raikas ja marjaisa, sillä hyydykkeen joukossa oli oikeaa marjaa runsaasti ja sen kylkeen toi mukavasti kevyttä makeutta tämä cointreau-likööri. Tässä ei myöskään maistu yhtään alkoholi, eikä siinä sitä olekaan, kuin jotain 0,00001% :) Tämä oli siis minusta jo aika hyvä, mutta mies halusi, että selvitellään vielä mansikkan mahdollisuuksia^^ Ja mitä marsipaaniin tulee, se on kyllä kaunis, mutta suurina annoksina minusta vähän purkkaa. Jos siitä kuitenkin saa tarpeeksi ohuen, voisi se olla kakkumme kuorrute :)

Näillä fiiliksillä ollaan siis jo melkein päätetty hääkakkumme maku :D Luultavasti se on vadelma-cointreau tai sitten vadelma korvataan mansikalla. Joka tapauksessa kakkumme tukee olemaan marjaisa, mutta sopivan make,a ja ulkopuodoltaan tyylikkään vaalea. Ihan jokaista vierasta on hankalaa miellyttää 90 vieraan kanssa, mutta pyritään valitsemaan maku, joka on meistä ihana ja voisi sopia meidän mielestä mahdollisimman monelle :) Pientä hiontaa siis vielä tehdään, mutta aika varmoja jo ollaan tästä mausta. Ihanaa, että saa maistiaiskakkuja, niin pääsee vähän mietiskelemään makuja oikeasti ja ompahan hyvä syy vähän herkutellakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti