lauantai 1. marraskuuta 2014

Kihlajaiset


Ajattelin kirjoitella näin aluksi meidän kihlajaisista ja niiden valmistelusta, koska niistä ei ole kuin ihan hetki vasta aikaa. Kihlajaispäiväksi valikoitui 27.9.2014, melkein tasan kuukausi oikeasta kihlautumispäivästämme, koska siihen mennessä ehdimme tehdä kaiken tarvittavan, kutsua kaikki vieraat ja ennen kaikkea päivä sopi meidän molempien perheille parhaiten. Heti kosinnan jälkeen siirryinkin siis suunnittelemaan kihlajaisia, jotka olisivat meidän ensimmäiset yhteiset juhlat! Minulla ei ollut kokemusta kenenkään muun kihlajaisista, joten suunnitettelussa kyselin neuvoa kokeneemmilta tutuilta :)

Meille ei tuntunut luontevalta valita mitään erityistä teemaa kihlajaisiin ja häiden teemaväriä halusimme myös vähän säästellä, joten päädyimme suosimaan syksyistä viininpunaista ja vaalean ruskeaa kattauksessa. Koko juhla toteutettiin pääasiassa molempien perheiden talkoovoimin ja vieraiksi päätettiin kutsua kummankin läheiset sukulaiset aina serkkuja myöten, kun kaikki eivät kuitenkaan pääsisi paikalle muutaman viikon varoitusajalla. Ja tietenkin kaikki tärkeimmät kaverit haluttiin myös mukaan. Minä rakastan korttien askartelemista, joten halusin ehdottomasti lähettää jokaiselle vieraalle itse tehdyn kutsukortin, tosin tiuakan aikataulun takia päädyin yksinkertaisiin, mutta meidän näköisiin kutsuihin, joista tuli lopulta tällaiset:


Seuraavaksi suunnittelimme tarjoilun ja päätimme pitkän matkan vieraiden takia tarjota ensin hieman suolaista ja sitten makeampaa. Suolaiseksi ruuaksi valitsimme salaattibuffetin, josta jokainen saisi ottaa juuri sitä, mitä itse halusi, patongilla ja rieskalla sekä erilaisilla levitteillä höystettynä. 


Makean pöydän kruunasi itse tehty ja koristeltu Kinuskikissan ihanalla vadelma-daim-lime täytteellä ja täyteläisellä suklaakakkupohjalla tehty sekä valkoisella sokerimassalla täykakku, nam! Sen lisäksi saimme talkoovoimin tehtyjä Brownies-leivoksia ja keksejä juhlapöytään, herkkuja siis riitti.


Kihlajaispäivän aamuna hyvä ystäväni ja toinen kaasoni teki minulle kauniin nutturakampauksen ja valitsin omaksi juhlamekokseni jo viime vuonna Zazabellan nettikaupasta ostetun violetin mekon:



Päivään emme suunnitelleet muuta ohjelmaa kuin sen, että sukulaiset tulivat hieman ennen kavereita ja pidimme suolaisen ja makean kierroksen välissä vieraille tietokilpailun meidän yhteisestä historiasta. Tämän leikkimielisen tietokisan tarkoitus oli tutustuttaa kummankin sukulaiset meihin, osa vieraista kun tunsi vain joko minut tai Mikon. Tietovisa onnistui todella hyvin ja vierailla oli hauskaa arvaillessa mm. missä olemme matkustelleet yhdessä ja miten minua on kosittu :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kokonaisuutena olimme todella kiitollisia, että kihlajaisjuhlamme onnistui hyvin, vieraat tuntuivat viihtyvän, sukumme tutustuivat vähän toisiinsa ja kaikille riitti ruokaa niin paljon kuin vain jaksoi syödä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti hääsuunnitteluja ja saamme olla todella onnellisia, kun meillä on näin paljon hienoja ihmisiä yhmärillämme apuna. Lähetimme vielä kaikille meitä muistaneille Ifolorin kiitoskortit syksyisestä kihlajaiskuvastamme.

Myös sormukset ehtivät onneksi tulla kaiverruksesta ennen kihlajaisia. Molempien kihlasormukset löydettiin Kuopion Timanttiset -liikkeestä ja minä valitsin omaksi sormuksekseni pitkän harkinnan jälkeen valkokultaisen Sandbergin Kassiopeia 2 :n ja Mikko päätyi titaaniseen hieman kuviolliseen sormukseen, sillä mieluista valkokultaista ei läytynyt. Oltiin kuitenkin ostoksiimme todella tyytyväisiä!



2 kommenttia:

  1. Hienot sormukset! Mun kihlani muistuttaa kovasti sun omaasi, vaikkei ihan samasta sormuksesta olekaan kyse.

    VastaaPoista
  2. Ihanat värivalinnat. Minä olen samoja miettinyt meidän häihin. Viininpunainen sekä erilaiset ruskean sävyt. Juhlatila täytyy kuitenkin vielä etsiä, joten sekin varmasti sitten vaikuttaa valintoihin. Oli mukava nähdä kuvia, kauniit sormuksetkin teillä.

    VastaaPoista